Karen Delcour

 

Achtergrond

Karen behaalde een bachelor in de logopedie aan de Arteveldehogeschool (2006) en een master in de orthopedagogiek aan de UGent (2015). Tijdens haar stages en eerste werkervaringen werd ze gefascineerd door kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in hun communicatie met de omgeving.
Na verschillende werkervaringen in het (buiten)gewoon onderwijs en als persoonlijk assistent start ze in mei 2019 bij Tater.

Ze heeft een grote interesse in communiceren met kinderen die niet (vlot) tot spreken komen. Ondersteunde communicatie, hulpmiddelen, SMOG, Leespraat, … zijn enkele vormen van ondersteuning waar Karen mee vertrouwd is.

Ze volgde de SMOG-opleiding waardoor ze zelf gezinnen en hun omgeving kan begeleiden in het aanleren en gebruiken van de correcte SMOG-gebaren.
Naast communicatie ondersteunt Karen ook kinderen die, om verschillende redenen, moeilijkheden hebben met eten. Dit kunnen baby’s zijn die het moeilijk hebben met (de overgang naar) flesvoeding of vaste voeding, kinderen met (een vermoeden van) autisme die het moeilijk hebben met de eetsituatie of kinderen waar het eten om een motorische reden moeilijk loopt.

Ook wanneer er geen duidelijk aantoonbare oorzaak is, kijkt Karen graag mee naar mogelijke oplossingen. Waar nodig wordt samengewerkt met andere disciplines (diëtist, kinderarts, vroedvrouw, …)
Hiervoor blijft ze opleidingen volgen over de logopedische benadering van eetproblemen én eetproblemen bij kinderen met autisme.

Doelgroep
Karen werkt voornamelijk met kinderen van 0 tot 12 jaar met:
– Communicatieproblemen
– Eetproblemen

Lidmaatschappen
Karen is geconventioneerd, wat betekent dat zij zich ertoe verbindt de tarieven te volgen die opgelegd worden door het RIZIV.