Sarah Sierens

Sarah-13
©E.S. PHOTOGRAPHY

Sarah is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Gent als Master in de Logopedie. Zij volgde meteen de aanvullende lerarenopleiding (AILO) en startte in 2006 als logopediste in een zelfstandige groepspraktijk, waar ze samenwerkt met Wendy. Doorheen de jaren vervoegt ook David deze groepspraktijk.

De voorbije zes jaar verdiepte zij zich in taalontwikkelingsstoornissen en stemstoornissen, en werd ze steeds frequenter geconfronteerd met problematieken in vloeiendheid. In 2010 studeerde ze af als Europese erkend stottertherapeut (European Clinical Specialisation in Fluency Disorders – www.ecsf.eu) en behandelt zij mensen die stotteren uit elke leeftijdscategorie. Ze is eveneens betrokken bij de oprichting en werking van het  stottercafé en organiseert workshops voor cliënten en therapeuten.

Sinds oktober 2012 werkt Sarah deeltijds als wetenschappelijk medewerker aan Hogeschool Gent, waar zij  zich verdiept in ouder-kind interacties. Zij is ook gastdocent aan het VSPW Gent, waar ze sessies Leren Leren verzorgt. Daarnaast geven David, Sarah en Wendy hun samenwerkingsverband vorm als TATER, multipraktijk Logopedie en Psychologie.

Doelgroep

Vanuit haar ervaring werkt Sarah  met elke leeftijdsgroep.

Problematieken waar zij vaak mee werkt zijn stotteren, broddelen, vertraagde spraak- en taalontwikkeling en stemstoornissen.

Lidmaatschappen

Sarah is erkend lid van de International Fluency Association (IFA) en de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL). Zij is eveneens geconventioneerd, wat betekent dat zij zich ertoe verbindt de tarieven te volgen die opgelegd worden door het RIZIV.

Geef een reactie