Leen Van Biesen

foto leenAchtergrond

Leen is in 2005 afgestudeerd aan de Ugent als Master in de Klinische Psychologie. Na haar studies werkte ze gedurende 8 jaar in een dagcentrum binnen de Bijzondere Jeugdzorg waar ze intensief aan de slag ging met kinderen, jongeren en hun gezin in een problematische opvoedingssituatie. In 2013 is ze gestart met een vierjarige postgraduaatopleiding, Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en Jeugdpsychotherapie, aan de Universiteit Antwerpen. Bijna gelijktijdig ruilde ze haar job in het dagcentrum in voor een job in een multidisciplinaire dienst. Momenteel is Leen werkzaam als kinder-en jongerenpsycholoog in de kinder -en jeugdpsychiatrie te Sint-Niklaas . Naast de klassieke gesprekstherapie werkt ze vooral met speltherapie, creatieve therapie en actiemethodieken. Sedert april 2015 vervoegt Leen ons Taterteam.

Doelgroep

Vanuit haar ervaring werkt Leen met kleuters, lagere schoolkinderen, adolescenten en hun gezinnen. De problematieken waar ze mee werkt zijn heel divers. Angsten, woedebuien, overprikkeling, trauma, zelfvertrouwen, echtscheiding, rouw, zelfbeeld, pestproblematiek, … Naast emotionele en gedragsproblemen kan er ook ondersteuning worden geboden mbt opvoedingsproblemen rond slapen, eten, opstandig gedrag, zindelijkheid, …

Lidmaatschappen

Leen is lid van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht – Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC) en de Vereniging voor Psychodrama (VvP). Verder is Leen erkend door de Psychologencommissie onder erkenningsnummer 812112202. Door deze erkenning onderschrijft Leen de deontologische code voor psychologen.