Specialisatie

Klinisch Psycholoog

Integratief Psychotherapeut (i.o)

Contact

09 278 45 95

margot@tater.be

Dreef 1 bus 01.01

9850 Merendree

Hartelijk welkom! Ik ben Margot, klinisch psycholoog en integratief psychotherapeut in opleiding.  Zowel jongvolwassenen als volwassenen kunnen bij mij terecht voor een luisterend oor en intensieve begeleiding naar meer evenwicht en welzijn.

In onze gesprekken staat jouw verhaal centraal. Samen duiken we in jouw wereld, verkennen we jouw perspectieven en ervaringen, en onderzoeken we zorgvuldig de wortels van je uitdagingen, met evenveel aandacht voor je sterke punten en ambities. Mijn aanpak is zowel therapeutisch als coachend, wat betekent dat we niet alleen reflecteren op patronen uit het verleden, maar ook actief bouwen aan jouw toekomst, geïnspireerd door jouw doelen en dromen.


Afspraken kunnen op donderdagen tussen 9u en 20u. Andere dagen te bekijken.

Contacteer me per mail om een eerste afspraak in te plannen.

Ik ben niet geconventioneerd. Het tarief voor een gesprek van 50 minuten is 60 euro. Gedeeltelijke terugbetaling is mogelijk via je mutualiteit.

Voor wie

jongvolwassenen en volwassenen

Thema’s waarrond we samen aan de slag kunnen:

–          Stemmingsklachten: depressie en depressieve gevoelens

–          Burn-out en andere werk- of studie gerelateerde emotionele problemen, faalangst

–          Angsten

–          Stressgerelateerde problemen

–          Levensfasegebonden problematieken

–          Existentiële thema’s en levensvragen, eenzaamheid, gebrek aan zelfvertrouwen

–          Psychosociaal functioneren, relationele problemen

–          Persoonlijkheidsproblematieken

–          Omgaan met (onduidelijke) lichamelijke klachten

–          Omgaan met mantelzorg

–          Rouwbegeleiding

–          Slaapmoeilijkheden

Vind je jouw zorgen en klachten niet meteen terug in dit lijstje, aarzel dan niet om mij te contacteren. Dan kunnen we samen kijken hoe je best kan verder geholpen worden.

Over Margot
Margot werkt sinds 2021 als eerstelijnspsycholoog in een Employee Assistance Programma. Hier biedt ze psychologische ondersteuning aan werknemers van verschillende bedrijven en hun naasten. Haar aanpak omvat korte, oplossingsgerichte begeleidingen via telefoon en video, evenals mindfulness sessies die mensen helpen om innerlijke rust te vinden en bewuster te leven in het moment. Daarnaast zet ze haar expertise in als psychotherapeut bij Tater, waar ze op donderdagen begeleiding biedt aan zowel jongvolwassenen (vanaf 15 jaar) als volwassenen. Haar focus ligt hierbij op diepgaande ondersteuning, waarbij ze een veilige ruimte creëert voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat is dat nu Integratieve Psychotherapie?

Een integratief psychotherapeut combineert verschillende therapeutische benaderingen en technieken om een behandeling op maat te bieden. Deze benadering is flexibel en wordt aangepast aan de unieke behoeften, voorkeuren en doelen van de cliënt. De integratief therapeut gebruikt elementen uit diverse therapieën zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie, humanistische therapie en meer. Dit zorgt voor een holistische en cliëntgerichte aanpak die gericht is op het bevorderen van psychologisch welzijn en persoonlijke groei.

Opleidingen

Master Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel, 2014)

Postgraduaat Integratieve Psychotherapie (in opleiding, 4e jaar bezig)

Lidmaatschappen

–          Psychologencommissie

–          VVKP: Beroepsvereniging voor Klinisch Psychologen